Det är brödet som spelar huvudrollen i mitt bageri. Sortimentet varieras något varje dag, men såväl mörka som ljusa bröd finns alltid till försäljning i olika varianter och med mer eller mindre surdeg. Därtill säljs även mitt hemgjorda knäckebröd, kanelbullar och småkakor, och inför helger säljs dessutom frukostfrallor och flera sorters fikabröd (hallon-svartvinbärspaj, toscakaka, äppelkaka).
Min ambition är att variera såväl bröd som fikabröd i takt med säsongen och använda frukt och bär från min egen trädgård.
Här är några av mina brödsorter som oftast finns att köpa men det är ofta variation i hyllorna.
Låt dig väl smaka!
Kumminbröd:
Rågmjöl och kummin skållas i kaffe. Innehåller rågmjöl, vetemjöl och sirap.
Äppelbröd:
Vetemjöl, surdeg av råg och vete, äpplen från egen trädgård.
Danskt rågbröd:
Ett grovt bröd med klippt råg, solros och linfrö. Mest rågmjöl och lite vete. Malt gör detta bröd mörkt och smakrikt.
Bälsundabröd:
Krossad råg, mycket rågmjöl och surdeg med lite smak av anis och fänkål m.m.
Fruktbrödet:
Aprikoser, russin och äpple, hasselnötter och valnötter. Det finns vetemjöl, och råg i det här saftiga brödet.
Morotsbröd:
Vetemjöl, surdeg av råg och vete, basilika och mycket morötter.
Solros och lingon:
Här finns det mycket tuggmotstånd i form av solroskärnor, linfrö, vete och rågmjöl. Lingon gör det lite syrligt, naturligtvis finns det surdeg även i det här brödet.
Knäcke:
I det här knäcket finns det solroskärnor, linfrö och sesam, mest rågmjöl men lite vete också. Kavlas ut så tunt det går med stor omsorg.
Sussis ljusa:
Ett traditionellt smakrikt ljust surdegsbröd med lång jästid.