Sortiment

Det är brödet som spelar huvudrollen i mitt bageri. Sortimentet varieras något varje dag, men såväl mörka som ljusa bröd finns alltid till försäljning i olika varianter och med mer eller mindre surdeg. Därtill säljs även mitt hemgjorda knäckebröd, kanelbullar och småkakor, och inför helger säljs dessutom frukostfrallor och flera sorters fikabröd (hallon-svartvinbärspaj, toscakaka, äppelkaka).
Min ambition är att variera såväl bröd som fikabröd i takt med säsongen och använda frukt och bär från min egen trädgård.

Här är några av mina brödsorter som oftast finns att köpa men det är ofta variation i hyllorna.

Låt dig väl smaka!

Kumminbröd:
Rågmjöl och kummin skållas i kaffe. Innehåller rågmjöl, vetemjöl och sirap.

Äppelbröd:
Vetemjöl och graham, vetesurdeg, äpplen från egen trädgård.

Danskt rågbröd:
Ett grovt bröd med klippt råg, solros och linfrö. Mest rågmjöl och lite vete. Malt gör detta bröd mörkt och smakrikt.

Bälsundabröd:
Klippt råg, mycket rågmjöl och surdeg med lite smak av anis och fänkål m.m.

Fruktbrödet:
Aprikoser, russin och äpple, hasselnötter och valnötter. Det finns vetemjöl, graham och råg i det här saftiga brödet.

Morotsbröd:
Vetemjöl och graham, vetesurdeg, basilika och mycket morötter.

Solros och lingon:
Här finns det mycket tuggmotstånd i form av solroskärnor, sesam, linfrö, vete och rågmjöl. Lingon gör det lite syrligt, naturligtvis finns det surdeg även i det här brödet.

Knäcke:
I det här knäcket finns det solroskärnor, linfrö och sesam, mest rågmjöl men lite vete också. Kavlas ut så tunt det går med stor omsorg.

Sussis ljusa:
Ett traditionellt smakrikt ljust surdegsbröd med lång jästid.